В количката

Няма добавени продукти!

Как да изберете подходяща машина за маркиране?

Технологията за лазерно маркиране на детайли става все по-важна във всички области на производството, от автомобилната до космическата и медицинската промишленост. Това се дължи на нарастващото търсене от страна на производителите и законодателните разпоредби за проследяване на продуктите през целия им жизнен цикъл.

Един от най-честите въпроси, които получаваме, е „Как да избера правилната технология за маркиране за моето производство?“ Истината е, че технологията за маркиране и гравиране не е универсално решение и има редица фактори, които влияят при избора на най-доброто решение за Вас.

Така че, преди да инвестирате в оборудване за маркиране, представяме три основни съображения, които да Ви помогнат при избора:

1. Материали
Първото ви съображение е вида на материала, който ще маркирате. Обичаме да разделяме материалите на две основни класификации: органични или неорганични.

Органичните материали са тези като дърво, стъкло, пластмаса или хартиени продукти. Метали, стомана, лят алуминий - всичко, което ще искри, когато го поставите в микровълнова фурна (въпреки че не препоръчваме да го правите!) - се счита за неорганичен материал.


2. Видове маркиране

Сега, след като определихте материала си, какъв искате да е крайният резултат? Търсите ли дълбоки следи? Искате ли повече контраст?

В зависимост от вида на технологията за маркиране, можете да създадете тъмен или матов ефект на маркиране. Например, ако използвате технология за баркод и се борите със способността на четците да сканират кода, бихте искали да използвате матиран фон и тъмни детайли. Всичко зависи от конкретната ситуация и как искате да изглежда крайният Ви продукт.


3. Съображения за безопасност
Помислете къде ще бъде поставена Вашата машина за гравиране. Ще бъде ли на пода в завода близо до операторите или имате специално затворено пространство за нея? Тази машина ще замени ли друг вид технология като мастиленоструйната, електро ерозийна,сито или тампонен печат?

Трябва да знаете, че ако Вашият лазерен гравир ще бъде разположен на открито, ще имате нужда от съдействие от доставчика, за да инсталирате лазерна система за безопасност Клас I. Това включва лазерно безопасно заграждение и предупредителни светлини, завеси за оформяне на безопасни входове и други съображения за безопасност. Можете също така да изберете лазерна работна станция, която включва защитен корпус от клас I и лазерен източник в едно компактно устройство.

Ако имате лазер от клас IV, ще ви е необходимо специално помещение, което отговаря на определени условия за безопасност, като например поставяне на зони, защитни очила и превключвател с ключ, така че да отговаря на изискванията за безопасност.

КОГА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ FIBER ЛАЗЕРИ


Aко маркирате неорганични материали като метал или пластмаса и искате контраст в маркировката си, технологията за маркиране с Fiber лазер може да бъде най-добрият избор. Твърдотелните лазери с дължина на вълната от 1 микрон трябва да бъдат в отделна стая или заграждение с врати и също така трябва да следват съображенията за безопасност на CDRH (Център за устройства и радиологично здраве), за да се гарантира, че всеки, който работи около тях, е  в безопасност.

Fiber-лазерната технология е подходяща за гравиране на материали като метали, каучук и непрозрачни пластмаси поради високата си дължина на вълната (1064nm). Тази дължина на вълната го прави подходяща технология за трайни и трудни за отстраняване маркировки. Освен това маркировките са с отлично качество. Следователно лазерното гравиране, рязане и отгряване са най-добри с Fiber лазери.

Твърдотелните лазери притежават много незначителен фокусен диаметър. Това ги прави отлични, особено за трайно маркиране на идентификационни номера, текстове, баркодове и QR кодове върху метал и пластмаса.

Приложение: Лазерите за оптично маркиране предлагат широка гама от възможности и произвеждат висококачествена маркировка за гравиране на серийни номера, баркодове, 2D Data Matrix и графики върху най-голямо разнообразие от материали, включително метали, пластмаси и керамика.

КОГА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ CO2 ЛАЗЕРИ

Подходящи са за гравиране на материали като дърво, кожа, пластмаси, текстил, MDF, картон, хартия, кориан, пено картон, фибростъкло, гума, нетъкан текстил, стъкло, алуминий, неръждаема стомана и други. Трябва да имате предвид, че CO2 лазерите гравират само метали с покритие, когато са анодизирани или оцветени. Възможно е да ползвате спрей за лазерно маркиране Cermark, за да постигнете черен цвят на гравиране. За анодирания алуминий може да се ползва Aluoxid за черно оцветяване. Без допълнителна обработка алуминият става бял след гравиране.

КАКЪВ ТИП ЛАЗЕРНА МАШИНА МОГА ДА ИЗБЕРА ОТ АНОНС БЪЛГАРИЯ

Economy 20 W

Може да гравира числа, дати, различни видове баркодове и лога върху голямо разнообразие от материали. Те включват всички метали, каучук и  гума, кожа, някои пластмаси, материали за галванопластика и епоксидна смола. Нашата компактна FIBER машина  20W е сред най-достъпните лазерни гравьори на пазара. Създават се трайни маркировки без нужда от консумативи с преносим дизайн и лесна за работа система, която увеличава Вашата производителност.

Стандартен Fiber маркиращ лазер

В нашия магазин използваме само оригинални контролери (6-8 пъти по-скъпи отколкото неоригиналните). Така Ви гарантиране надеждна и безпроблемна работа и адекватна поддръжка. EZCAD е известен със своя удобен за потребителя интерфейс и богата фунционалност - гравиране на векторни и растерни файлове, поддържа работа с променливи данни като номерация, баркодове, дати, баркод генератор, маркиране в движение, ротационно гравиране и др. Предлага висока прецизност, бързо позициониране, гъвкавост, издръжливост за дългосрочна употреба в индустриални среди. Усъвършенстваните материали на фокусната леща осигуряват минимално изкривяване и равномерен фокус по цялата работна зона. Създаден да издържа на висока мощност и топлина за удължен експлоатационен живот. Оптимизираното фокусиране създава по малка фокусна точна и подобрява ефективността на гравиране. Защитните покрития предпазват от прах , като поддържат ефективността.

MOPA FIBER лазери

Пълното име на MOPA е усилване на мощността на основното трептене (Master Oscillator Power Amplifier). Машината за лазерно маркиране MOPA има определени предимства при маркирането на специални материали, като лазерно маркиране на електронни части, клавиатури, прозрачни ключове, мобилни телефони, ключови панели, електронни компоненти, ушни марки и др. Чрез контролиране на лазерната енергия и параметри, оксидните слоеве с различна дебелина могат да представят различни цветове, за да постигнат целта на цветното гравиране върху неръждаема стомана, титан и хром.

UV FIBER лазери

Машина за UV лазерно маркиране с INNO UV лазерен източник.