В количката

Няма добавени продукти!

Какво е NESTING?

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА РАБОТАТА НА NESTING CNC РУТЕР

Производителността е ключов компонент при производството на мебели. Минимизирането на отпадъците и максимално ефективното подреждане на детайлите върху листа, наричано още разкрой, е бавно и не винаги ефективно, когато се прави ръчно. За да се справи с този проблем е разработен модел койтo автоматизира целия процес.

Ето всичко, което трябва да знаете за разкрояването и как да го използвате, за да повишите производителността и да намалите отпадъците при работата си със CNC.

КАКВО Е НЕСТИНГ?

Nesting е процес на оптимално разполагане на части върху листове материал за минимизиране на отпадъците и повишаване на ефективността. Nesting CNC рутерът използва софтуерни алгоритми за автоматично подреждане на различни детайли върху листа материал, което позволява максимално използване на площта му.

КАК РАБОТИ НЕСТИНГ CNC МАШИНА?

Като концепция нестинга може да се разглежда подобно на опаковането на кутия за преместване или опаковането на куфар за пътуване. Целта при опаковането е да подредите всички предмети, от които се нуждаете, в контейнера им, така че всичко да се побере компактно и да се оползотвори максимално наличното място.

Разкрояването в работата с ЦПУ е почти същото, като целта е да подредите възможно най-много части за рязане в рамките на възможно най-малко листи материал, като например дървени дъски, като по този начин увеличите Вашата рентабилност.

КАК СЕ ПРАВИ

Подредбата би била труден и сложен процес, ако се извършва ръчно, както беше в миналото. Днес цеховете с ЦПУ използват автоматизиран софтуер за разкрояване и оборудване за цифрово управление, което използва алгоритми за оптимално подреждане на разфасовки в рамките на парче материал.

Подреждането обикновено се извършва между фазите на проектиране и машинна обработка и може да намали много време от цялостния проект. По-долу са дадени три примера за изображения на NESTING.

1.NEST детайли 2. 3. 

        Динамично гнездене.                   Ротационно редене.                       True Shape Nesting

Подобреното гнездене или True Shape Nesting комбинира различни модели на рязане, за да извлечете максимума от вашия материал

ПРЕДИМСТВАТА ОТ ГНЕЗДЕНЕТО

Разкрояването осигурява критични предимства за работата с ЦПУ и може да има значително въздействие върху цялостната рентабилност и производствена ефективност на проекта. Служи за:

  • ПОВИШАВАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВЕНАТА ЕФЕКТИВНОСТ

Разкрояването намалява броя пъти, които трябва да настроите материала и машината, като извършвате повече разрези върху по-малко парчета материал. Той също така минимизира разстоянието, което минава инструментът и може да позволи на различни части да споделят линии на рязане, особено когато използвате CNC машина за разкрояване. В крайна сметка вие правите пари само когато машината реже. Автоматизираната възможност, осигурена от софтуера за разкрояване, също означава, че процесът на разкрояване е изключително ефективен и точен. Всички тези фактори допринасят за изключителните ползи от производителността на гнезденето.

  • МИНИМИЗИРАЙТЕ МАТЕРИАЛНИТЕ ОТПАДЪЦИ

Използването на колкото е възможно по-голяма част от листа за изрязани части минимизира частта от него, която в крайна сметка ще отиде на вятъра, което е ключово предимство от използването на ЦПУ за разкрояване. Това също има положително въздействие върху общите приходи , тъй като ако използвате по-малко материали и изхвърляте по-малко отпадъци, вие също не трябва да купувате толкова много материали на първо място и харчите по-малко за оперативни разходи и т.н. Въпреки че не можем да елиминираме всички отпадъци, можем да ги намалим драстично, като пуснем подреждането в действие.

Как работи Nesting CNC рутер:

  1. Софтуерно планиране: Въвеждане на проектираните детайли в софтуера.
  2. Оптимизация: Алгоритмите разполагат детайлите оптимално върху материала.
  3. Рязане: CNC рутерът изпълнява рязането според оптимизирания план.

Предимства:

  1. Намалени отпадъци: Максимално използване на материала.
  2. Повишена ефективност: Намалено време за обработка и разходи за материали.
  3. Подобрено качество: Прецизно рязане и минимални грешки.