CerMark LMM 6000

  • Модел CerMark LMM 6000
  • Наличност В наличност

CerMark LMM 6000

  • Цена без ДДС: 196,00 лв.


  

 CerMark е специално разработен продукт за лазерно гравиране и маркиране на черни метали и хромникел. Mоже да бъде прилаган и върху цветни метали, но при тях TherMark дава по-добри резултати. Предлага се под формата на спрей и паста. Технологията на маркиране е проста - нанася се равномерен филм от препарата на желаното място, гравира се с СО2 лазер, измива се с вода. Предимството при маркиране със  CerMark е високия контраст, трайност и високата резолюция. Не се разрушава повърхностния слой на маркирания детайл - под въздействието на топлината от СО2 лазера се образува нещо подобно на емайл.


За да се направи висококачествена, трайна маркировка със CerMark, много важно е да се използват правилни настройки на лазера, за да се осигури здрава връзка между маркиращия слой и материала. Вида на материалите, които могат да бъдат маркирани е много голям, но крайния резултат зависи много от вида на лазера който се използва и настройките, които са били приложени.


За пълен списък с препоръчвани лазерни настройки,моля кликнете тук.


Вид на лазера

Видът на лазер който се използва, е първото с което трябва да се съобразим. Настройките между твърдотелния лазер и CO2 са напълно различни. Препоръчва се минимум 30W за СО2 лазер, и 10W за твърдотелни YAG или FIBAR лазерi.


Настройка на мощността

Мощността на лазера е ключова променлива, която влияе на процеса на свързване. Твърде много мощност ще доведе до изпаряване и горене на материала, не достатъчната мощност ще доведе до лоша връзка с повърхността. Всички настройки на мощността на тези страници са изразени във ватове (W). Имайте предвид, че много лазери изразяват мощността като% от максималната мощност. Така например 20W са 40% мощност за 50W лазер.


Настройки за скоростта

Следващата най-важна настройка е скоростта, с която лъча се движи. Всички настройки за скорост на тези страници са изразени в mm / секунда. Имайте предвид, че много лазери изразят скорост като% от максималната скорост на системата, така че 500 mm / сек зададени от софтуера, се равняват на 50% скорост на система, която има максимална скорост от 1000mm / сек. Някои лазерни системи изразяват настройки за скорост в инчове (inch / сек). Важно е да се отбележи разликата между метричните единици и да се направи правилното преобразуване при превода на настройките на различните лазери.


Определяне на правилните настройки за

Препоръчаните настройки са като отправна точка. За постигане на максимално добри резултати ви препоръчваме да направите тест с различна мощност на отпадъчно парче материал и да видите кога се постига максимален резултат със вашия лазер.Най-добрият метод да се определят най-добрите настройки, е да се създаде таблица с различни мощности. Моля, кликнете тук за обяснение на това как да използвате таблицата, за да определите най-добрите си настройки.


Фокус на лъча

Във всички лазерни системи фокусирането на лъча става с леща.За правилно протичане на процеса е важно лазера да бъде добре фокусиран. Някои лазерни системи идват с набор от различни сменяеми лещи. Изборът на правилната леща е важно да се постигне висок контраст при гравиране. Фокусното разстояние на лещата влияе пряко върху размера на точката която прави лазера. Това от своя страна влияе директно върху оптималната мощност и скоростта на маркиране. Като цяло, леща с по-малко фокусно разстояние генерира по малка точка и изискват ниска мощност и обратно. Моля, следвайте препоръките на производителя на вашия лазер за коректно фокусиране.


Вектор спрямо растер

Лазера може да работи в различни режими. Първият режим е векторен (режим рязане), в които лазера очертава детайла, като режещ плотер. Лазера може да работи и в режим, наречен "растерен" (режим гравиране), при които изображението се постига чрез, пулсиращи точки, матричния принтер работи по подобен начин. И двата режима  работят с TherMark, но настройките са различни.


Резолюция

Резолюцията определя разделителната способност на изображението - на колко точки / инч (DPI) или импулси / инч (PPI) се работи. Тази настройки също влияят на скоростта на маркиране. С висока разделителна способност маркирането отнема, по-дълго време.


Непрекъснато излъчване (CW) срещу "Импулсно"

Ако маркирате с твърдотелен лазер който има CW и импулсни режими на работа, обикновено се препоръчва  CW режим. Противно на конвенционалното лазерно маркиране, когато използвате Cermark, а не директно лазерно маркиране, е по-добре да се прилага по-стабилен, с по-ниска пикова енергия  лъч. Ако лазера няма CW режим, може да се имитира чрез задаване на честота на Q-Switch по-голяма от 50 KHz.

Сходни продукти