FIBER лазер Profesional 3015

  • Модел FIBER лазер Pro 3015
  • Наличност с поръчка

FIBER  лазер Profesional 3015

More Views

  • FIBER  лазер Profesional 3015
  • FIBER  лазер Profesional 3015
  • Цена без ДДС: 117 600,00 лв.  

Най-висок клас високоскоростна машина за рязане на метални листове, оборудвана с фибро лазер, която може да реже черни и цветни метали. Fiber лазерът е компактен, отличава се с изключителна енергийна ефективност и продуктивност в процес на работа.

Тяло от лята графитна стомана с тегло от 5700 kg, греда от лят авио алуминий.
Мощни серво двигатели Yaskawa, 2,9kW. Работи с ускорение от 1,5 G и скорост 170m/min.
Лазерна глава е с автоматична ел. компенсация на фокуса, контролирана от софтуера. Двойна предпазна система и активно охлаждане на лещите.
Автоматична централна система за смазване
WiFi контролер за управление

Налична в някоко размера:150x300cm, 200x400cm, 200x600cm
Подходящ за мощност нa лазера до 12kW


Приложението на FIBER лазеера е бързо и качествено рязане не метали - неръждаема стомана, мека стомана, въглеродна стомана, поцинковани метални листи, много видове сплав и т.н.
Fiber лазерът има по-къса дължина на вълната и се абсорбира от 3 до 4 пъти по-лесно в сравнение с традиционния СО2 лазер. Това позволява висококачествената обработка на трудни за обработка метали и сплави и такива с висока отражателна способност като алуминий, месинг, мед и титан. За тях препоръчваме да се използват американски лазерни резонатори nLIGHT или IPG.

Цената е за конфигурация с 1500W FIBER източник. За други мощности и конфиграции моля свържете се с нас

Като опции могат да бъдат поръчани сменяща се маса,  кутия и ротационен модул за рязане на тръби


Стабилна конструкция и прецизна механика


Много от проблемите при рязяне се пораждат от вибрации и неравномерно движение. Това намалява качеството на рязане, увеличава брака и себестойността на продукта. FIBER лазера е конструиран със стабилни  30mm тайвански направляващи релси PMI и YYC зъбна рейка. Нелинейност на релсите  е по-малка от 0,02mm. Конструкцията на машината преминава специална термична многоетапна обработка и прецизно машинно CNC калибриране за да гарантира липсата на деформации след многогодишна употреба. Теглото на тялото е 2,5 тона.

Швейцарска лазерна глава Raytools

 Оптимизирана оптична конфигурация и плавен и ефективен дизайн на въздушния поток напълно усъвършенстван дизайн за защита от прах - защита на два слоя, като риск от замърсяване на оптиката е почти нулев.  Добавена защита от контакт с тялото на лазера. Регулиране на фокуса фино и гъвкаво с обхват от 20mm, точност 0.05mm. Колиматорната и фокусната  лещи са с активно водно охлаждане. За качествен сряз е изключително важно файбър лазера да е винаги на фокус. Интелигентната система прави това с точност от 0.05 mm, като сканира и коригира височината  1000 пъти в секунда. Серво двигателя реагира с ускорение от 2G и време за реакция под 1ms.

Професионален софтуер за рязане на метали

Софтуер в който е помислено за всичко. Разполага с много богата функционалност специално съобразена със спецификата при рязане на метал. NESTING, оставяне на "мостчета", "охлаждащи" точки, мнгостеппено първоначално пробиване, специален пас за рязне само на защитното фолио и още много др. полезни функции. Поддържа почти всички често ползвани файлови формати - PLT, DXF, NC-code, AI, GBX, LXD


Висококачествени серво двигатели и ел. компоненти

Задвижването на FIBER лазера е поверено на най-добрите AC серво двигатели  в света - Yaskawa - Япония. Продуктите с тази марка са известни със своята прецизност, стабилност и бързина.

Точност: осъществява контрол на положението, скоростта и въртящия момент при затворен кръг на следене;

Скорост на въртене: високоскоростна работа, общата номинална скорост може да достигне 2000-3000 rpm.

Стабилност: вградена система за автокалибрация за максимално плавно и същевременно бързо и прецизно позициониране

Използвани са американски електрически части Honeywell или Schneider -Франция, поради стабилната им работа, ниска степен на дефекти, за да се гарантира дългосрочна употреба и безопасна работа;

Греда от лят алуминий

Изработена като един цял детайл, намалява вероятността за неизправност на напречната греда и  гарантира максимално за нормалната работа при всякакви параметри.
Алуминиевата греда (независимо от мощността на лазерния източник) дава по-добра стабилност, по-висока скорост на рязане и ускорение в сравнение с традиционните железни греди. Предимството и се усеща особено  при обработката на малки детайли, като значително подобрява ефективността на работата.

Конфигурация FIBER
Работна площ 3000 х1500 mm
Тяло
от лята стомана
Скорост на рязане до 170 m/min
Мощност на лазера 1kW, 1.5kW, 2kW, 3kW, 4kW, 6kW, 8kW
Рязане на 1 пас до 30mm стомана, 20mm неръж. стомана в зависимост от мощността
Захранващо напрежение 380V ±10% 50Hz
Точност на повторение 0.02mm
Софтуер CypCut
Файлови формати PLT, DXF, AI, LXD, GBX
Съпътстващо оборудване  WiFi дистанционно, RedDot показалец, чилър. аспиратор
Живот на FIBER модула
100 000 работни часа
Тегло 6400 kg
Размери 48650mm*2370mm*1960mm
 
 
 
 

Етикети: FIBER, лазер, рязане, черни, цветни, метали, неръждавейка, алуминий, месинг, стомана, 500W, 750W, 800W, IPG, nLight, 1000W, 1500W, 2000W, 1kW, 2 kW, 1.5 kW, Raycus, Max, Phonics